Du er her

Traditioner

Faste traditioner på Nebs Møllegård

Jul

Hver afdeling afholder en julefaten i huset kort tid inden jul for børn og miljøterapeuter. Der tilstræbes at børnene gives mulighed for at opleve en traditionel dansk jule hvor der serveres både flæskesteg og andesteg med tilbehør, og ris á l'amande. Herefter synes der julesange og danses om juletræet hvorefter julemanden kommer på besøg med gaver til børnene.

I december gives der mulighed for at hvert barn tager på tur med en voksen for indkøb af juelgaver.

Det er en fast tradition at forældre, søskende og pårørende hvert år inviteres på juleklip på Nebs Møllegård. Hver afdeling afholder i december juleklip hvor der er mulighed for at lave dekorationer og juleklip. Vi afslutter arrangementet med fælles aftensmad.

Sommerfest

Sommerfesten er et arrangement for både børn, forældre, søskende og pårørende. Vi mødes på de respektive afdelinger, nyder det gode vejr, og herefter spilles fælles rundbold for samtlige deltagere på vores fodboldbane. Der er boder som børnene har været med til at udforme hvor alle er velkomne til at prøve forskellige ting, og herefter afsluttes dagen med aftensmad.

Fælles morgenmad uge 33 og uge 1

Alle børn og ansatte på Nebs Møllegård, mødes på den første skoledag efter sommer og juleferie til fælles morgenmad i tumlesalen i skolen. Vi synger gerne et par sange og spiser mens forstanderen byder velkommen til kommende skolesemester.

Påsken

Påsken fejres ved at der pyntes op på afdelingerne for at markere højtiden og som det hører sig til med påskeæg ect.

Lindetræet springer ud

Når det store lindetræ ved parkeringspladsen er ved at springe ud, begynder børnene at se efter hvornår bladene er så store som en femkrone. Når bladene er det, så ved børnene at forstanderen vil byde på is på parkeringpladsen ved Møllen.

Skt. Hans

Skt Hasn aften er der altid bål bag ved skolen., der synges fællessang og alle tilbyes en is.

Fødselsdage

Fødselsdagen er en vigtig dag for de fleste børn. Vi har en fast tradition for at planlægge og gennemføre fødselsdage således at børnene kan opleve at blive fejret på denne særlige dag. Det kan foregå ved at barnet bliver vækket med fødselsdagssang af alle de andre børn og får en gave. Barnet tilbydes mulighed for at ønske sig noget særligt at spise til morgenmad. Om eftermiddagen finder selve fødselsdagen sted og der vl blive serveret lagkage der indeholder hvad barnet kunne tænke sig, kagemandm kako, flødeskum og boller. Denne særlige dag kan barnet også ønske sig at få serveret sin livret til aftensmad. Nogle børn har ofte ønske om at invitere en gæst fra en anden af de andre boafdelinger.

Afskedsreception for børn

Når barnet eller den unge skal flytte fra Nebs Møllegård, iværksættes et udskrivningsforlæb ideelt af 3-6 måneders varighed. Dette forlæb er en del af det samlede behandlingtilbud.

 

Sidst opdateret

21.02.2020